Sisältölaatikko

Uudenmaan Seuramatkat 50 vuotta!
SMAL 26495

KKV 4058/00/MjMv

Y-tunnus 0125815-0

Yhteystiedot

Toimistomme on avoinna
ma-pe klo 10.00 - 17.00.

Puh 019 427 4700

toimisto@uudenmaanseuramatkat.fi

Uudenmaan Seuramatkat Oy
Uudenmaankatu 5-9
05800 HYVINKÄÄ

Pentti Koivu - Aina menossa

Tukholman Vikingaliv on nykyaikainen viikinkimuseo 2017

Torstai 8.2.2018 - Pentti Koivu


v1.jpg

Vikingaliv a true adventure, uudenuutukainen viikinkimuseo avattiin keväällä 2017 Tukholman Djurgårdenin saarella, tarkempi sijainti on Vasa-laivamuseon ja Aquaria vattenmuseumin ja Abba-museon välimaastossa.

Djurgårdenille pääsee satamista Silja Linen sekä Viking Linen ”omilla” busseilla. Keskustasta Sergels-torilta ajaa raitiovaunu 7, poistu saaren 1.pysäkillä. Piletin voi ostaa raitiovaunun rahastajalta, suuntaansa 40- kruunua.

Vikingaliv-museo on avoinna klo 10-17 (tiistai 20), jouluaattona ja -päivänä on suljettu. Pääsylippu maksaa aikuisilta 150- ja 7-15 vuotiailta 120- kruunua, nuoremmat maksutta.

Vikingaliv-museon näyttelysalissa kerrotaan kuvien ja tekstien avulla viikinkien historiasta, kielinä ovat ruotsi ja englanti. Näyttely rajoittuu aika pieneen tilaan.

Piletin hintaan sisältyy kyyti ”kummitusjuna-vuoristorata-vaunussa” viikinkien historiaan, Ragnfrids Saga-matka vuonna 963. Kielivaihtoehdot (nappulasta painaen) ovat; ruotsi, englanti, saksa, venäjä ja kiina sekä englanti/suomi vuorokerrontana.

Historiallinen kierros kestää 11 minuuttia, vaunu ajaa ”pimeydessä” ja tarinointi etenee Viikinki-Haraldin elämänvaiheiden myötä; kohdataan sotia ja ryöstöjä ja kaupankäyntiä, omaisuuden menetys, ja kertomus päättyy voittoisaan juhlaan.

Nykytekniikka siivittää kyytiä ja lavastuksia, on pikakatsaus viikinkien elämään ja historian kertaamista. Perheen alle kouluikäisille, ehkä liian jännittävä kyyti, harkitse!

 

Pentti Koivu

Valokuvia: Vikingaliv-museon opaskyltti miekan kera, Vikingaliv-museoalueen rakennuksia


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini

Lähettääksesi kommentin sinun tulee kirjoittaa alla oleva merkkijono kenttään