Sisältölaatikko

Uudenmaan Seuramatkat 50 vuotta!
SMAL 26495

KKV 4058/00/MjMv

Y-tunnus 0125815-0

Yhteystiedot

Toimistomme on avoinna
ma-pe klo 10.00 - 17.00.

Puh 019 427 4700

toimisto@uudenmaanseuramatkat.fi

Uudenmaan Seuramatkat Oy
Uudenmaankatu 5-9
05800 HYVINKÄÄ

Pentti Koivu - Aina menossa

Kummituksia jahtaamassa 2017

Keskiviikko 7.2.2018 - Pentti Koivu


Kummitus1.jpg

 Helsingin kaupunginmuseon museoemäntiä ja -isäntiä on kirjaimellisesti jalkautettu museovieraiden avuksi ja oppaiksi kummituskierroksille Helsingin ydinkeskustassa. 

 Tarjolla on Kruununhaan kummitustarinat ja Puistokatujen kummitusten kävelyreitit. 

 Kruununhaan kummitustarinat-kävelylle lähdetään Kruununhaasta, Ruiskumestarin talolta, Kristianinkatu 12 ja kierros päättyy Senaatintorille. 

kummitus2.jpg

 Ennen lähtöä voi tutustua Ruiskumestarin taloon, on vuodelta 1818, on kantakaupungin vanhin alkuperäisellä paikalla oleva puutalo. Avattu entisöityinä keväällä 2017, avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-17, varmista poikkeavat aukioloajat nettisivuiltaan. 

 Puistokatujen kummitukset-kävely lähtee Helsingin kaupunginmuseolta, Sederholmin talolta, Aleksanterinkatu 16. Reitillä kuullaan kummitustarinoita Esplanadin, Bulevardin ja Kampin seuduilta. Kierros päättyy Glo-hotellin torniin, Lönnrotinkatu 29. 

kummitus3.jpg

 Sederholmin talo on peräisin vuodelta 1757, kaupungin vanhin rakennus. Siellä sijaitsee Helsingin kaupunginmuseon näyttelytilat ja Lasten kaupunki, joka sopii hyvin perheen nuoremmille. Näyttely on avoinna maanantaista perjantaihin klo 11-19, viikonloppuisin klo 11-17. 

 Kummankin kävelykierroksen kesto on noin puolitoista tuntia. Perheen pienemmille kummitustarinat voivat olla liian jännittäviä, museoväki suositteleekin yli 10-vuotiaille. 

kummitus4.jpg

 Kävelykierroksen ja kummitustarinoiden yhteishinta on 10 € / kohde, ja se maksetaan kortilla tai käteisellä paikan päällä. Sen sijaan Ruiskumestarin taloon sekä Sederholmin taloon on alati vapaa sisäänpääsy, kuten Helsingin kaupunginmuseon näyttelytiloihin. 

 Kummituskävelykierrokset ovat saavuttaneet suuren suosion, ilmoittaumisista tietoa ja tarkemmat ajankohdat löytyvät Helsingin kaupunginmuseon nettisivuilta. Huonon sään vallitessa kävelykierroksen asemasta tarinat kerrotaan lähtöpaikkojen sisätiloissa. 

 

Pentti Koivu

 

Valokuvia; Ravintola Kappelilla on ikioma kummitus, Lönnrotinkadun seutuvilla samoin, Ruiskumestarin talolla lienee liuta kummituksia. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini

Lähettääksesi kommentin sinun tulee kirjoittaa alla oleva merkkijono kenttään